לה דולצ’ה ויטה

טיול קולינרי בצפון איטליה

המטבח האיטלקי הוא אחד מהנפוצים, המוכרים והאהובים ביותר בעולם. אין כמעט מקום שלא ניתן למצוא בו מסעדה איטלקית. הפיצה הפכה לאחד מהמאכלים האהובים והפופולריים ברחבי תבל, וגם הפסטה היא סמל איטלקי מובהק למרות שבתרבויות רבות ישנם מאכלים העשויים מאטריות. אחד ממאפייניו הבולטים של המטבח האיטלקי הוא המגוון והרבגוניות שלו. לכל אזור באיטליה ישנו מטבח טיפוסי משלו, המתבסס על גידולים חקלאיים עונתיים, שיטות ייצור, מוצרים ומאכלים מקומיים המייחדים אותו. שניים מהמחוזות הקולינריים האיטלקים הידועים ביותר הם טוסקנה ואמיליה-רומאניה. ניתן למצוא בהם כמה מהמאכלים ומוצרי המזון האיטלקים הידועים ביותר, בהם גבינת הפרמזן, חומץ הבלסמי, רוטב הבולונייז, הלזניה, יינות קיאנטי, ועוד.

מסלול הטיול נבנה במיוחד עבור חובבי האוכל, והחיים הטובים בכלל, אשר רוצים להתענג על המסורת הקולינרית המפוארת של טוסקנה ושל אמיליה-רומאניה, אך הוא מתאים גם למי שכבר ביקר במרכז ובצפון איטליה ומחפש דרך שונה וחדשה לטייל באזור.

מסלול הטיול בנוי בצורה מודולרית וגמישה:

  • יום ראשון: ביקור בחוות ובמפעלים משפחתיים באזור פארמה ומודנה, המייצרים את מוצרי המזון האיכותיים שבהם התפרסם האזור תוך הקפדה על מסורות בנות עשרות, ולעיתים מאות, שנים.
  • יום שני: ביקור במספר אתרים קולינריים נוספים באמיליה-רומאניה, בהם שווקי אוכל נהדרים, מסעדות מומלצות וחוויות קולינריות נוספות.
  • יום שלישי: ביקור באתרים קולינריים דומים באזור פירנצה בטוסקנה, בהם חנות ייחודית לפטריות כמהין ומוצרים נלווים, מפעל פסטה משפחתי, ומספר מסעדות ויקבים יוצאי דופן.
  • יום רביעי: ביקור באתרים קולינריים נוספים בטוסקנה, כולל נסיעה מודרכת בדרך היין המפורסמת של אזור קיאנטי.

חבילת הטיול כוללת את המרכיבים הבאים:

  • מסלול טיול מפורט ומסודר לפי ימים ושעות, בהתאם למספר הימים שתבחרו.
  • הנחיות והמלצות בנוגע לשעות פתיחה, דרכי הגעה ואופן הזמנת כרטיסים (במידה שנדרש).
  • מפת גוגל המכילה את כל האתרים הרלוונטיים.
  • הסבר על כל אחד מאתרי המסלול, כולל הפנייה למקורות מידע נוספים.

עלות החבילה תלויה במספר הימים שתבחרו, ניתן לתאם בנוסף שיחת ייעוץ בזום להתאמת המסלול באופן פרטני ואישי עבורכם (בעלות נוספת).

הזמנת טיול

יצרת קשר